Primăria a rezolvat problema plăcii de canalizare de la intersecţia str. M. Eminescu cu Şciusev

mai 5, 2009 at 7:16 pm 5 comentarii

Bloggerul Tudor Darie a scris despre lipsa unei plăci de canalizare de la intersecţia str. M. Eminescu cu Şciusev. A doua zi, primăria mun. Chişnău a rezolvat problema.

aşa arată canalizarea reparată:

img_0413

aşa arăta canalizarea până la implicarea primăriei:

SOLUŢIA: Problema a fost rezolvată de către Directia Transport din cadrul primariei mun. Chisinau, după intervenţia consilierului local Oleg Cernei.

Entry filed under: gropi în asfalt. Tags: .

La blocul locativ de pe str. Bogdan Voievod 2/1 lipseşte un tomberon pentru colectarea gunoiului

5 comentarii Add your own

  • 1. Gicu  |  mai 6, 2009 la 8:38 am

    Bravo, imi place mult ideea si e si foarte practica, sunt sigur ca primaria nu mai stie si nici nu poate fi in stare sa duca contul de toate chitibusurile care se intimpla in Chisinau, acest blog este un ajutor real pentru ei si bravo lor ca rezolva repede problemele. Am sa incerc si eu sa iau aparatul foto cind ma voi plimba seara in caz ca voi abserva ceva sa raportez.

    P.S. Bravo Tudor si Domne ajuta in lupta pentru o „Tara Europeana”

    Răspunde
  • 2. Igor  |  mai 6, 2009 la 8:44 am

    Constat cu regret, ca basarabenii asa si nu s-au mai debarasat de apucaturile comuniste, totalitare. Nu pot sa inteleg – tineri, cunostinte PC, acces si navigare pe internet, informatie din mii de surse, despre democratiile occidentale, traiul oamenilor de acolo, cred, ca multi au si trait clipe in acele tari, iar mentalitatea a ramas si in continuare de rob. Idolatrizarea conducatorilor duce la aparitia tiranilor – Lenin, Hitler, Stalin, diriguitorii de astazi ale fostelor republici sovietice, care, pana si lunile anului le denumesc cu numele rudelor sale. Dupa cum se vede treaba, dorim sa avem un Dumnezeu la conducere, care sa intruneasca toate capacitatile lui. Dar, acesti „dumnezei”, din pacate sunt oameni, cu viciile si neajunsurile lor, si, care, la o „uitare” din partea supusilor, isi transforma apucaturile rele in minuni, facandu-i pe oameni sa nu mai inteleaga unde e binele si unde e raul. Priviti, domnilor democrati, ce atac in adresa lui Obama a fost lansat, si mai persista, cred, pana la expirarea mandatului, din partea mass-media, si nu numai americana. Asta e doar un exemplu, gasiti si in tarile europene – cu duiumul. Asta e problema noastra – nu suntem nici astazi in stare sa lasam in trecut stereotipurile gazetarilor sovietici, care trambitau ditirambe despre zeii comunisti, dar, care, in firea lor, erau niste tirani odiosi, scarbosi, si, apropo, cu cele mai multe vicii. Domnilor, doar una va spun – mass-media este a patra putere in stat, si, daca observati, comunistii duc lupta ceea mai crincena, in special impotriva lor. Problema este simpla: Puterea suprema – Parlamentul se conduce de regulamente si legi; puterea executiva – de asemenea de legile parlamentului si actele guvernamentale; puterea judiciara – si ea, intrun fel este supusa actelor legislative. Iar mass-media este forta maselor, care se supune doar unor acte destul de vagi in privinta restrictiilor. Din aceste considerente, si mass-media este forta adevarului in societate. Iar critica este foarte buna, intradevar, daca e constructiva. Iata, balbaielile „unora”, gen „copil fara minte”, etc, acestea sunt niste aberatii…

    Răspunde
    • 3. Gicu  |  mai 6, 2009 la 9:33 am

      Eu cred ca tineretul sa trezit demult din „somnul” in care era, altfel nu ar mai fi fost protestul atit de amplu… Problema e alta, tineretul e doar o parte a societatii dintre care mai sunt si plecati peste hotare tot de binele guvernarii, persoanele mai invirsta sa spunem asa cam de la 40 ani in sus nu prea sunt informati sa spunem asa sau nu au dorinta de a se informa si a vedea toata realitate care se petrece in tara „Minunilor” Moldova. Poate o mare parte din ei si au acces la acelas internet acasa dar nu stiu cum sa navigheze si unde sa se informeze. Eu cred ca tot noi tinerii trebuie sa le deschidem ochii sa le aratam realitatea din tara sa ii asezam alaturi de noi la calculator si sa ii informam din toate sursele ca sa isi deie singuri seama de faptele care se intimpla in Tara. Nu vad alta iesire din situatie, ca doar discutind nu prea cred ei in ceea ce le spu despre ce se pertece sau ce e scris, dar daca ii vei da „cu nasul” in informatie si se vor informa singurei cred ca va ajuta sa isi schimba cite putim opiniile…

      Răspunde
  • 4. Elena Zgardan  |  mai 6, 2009 la 8:59 am

    Este o idee foarte buna, sper ca primaria sa urmareasca acest blog, iar tinerii intr-adevar sa invete sa critice constructiv!

    Mult succes!

    Răspunde
  • 5. Lid  |  mai 6, 2009 la 10:04 am

    Acum despre ideia cu problemele Chisinaului – este „geniala”! Bravo D-le T.Darie! Cu toate, ca este f. greu sa faci ceva in capitala avand un buget controlat de un guvern comunist! Daca nu ma insel, acum cativa ani Primaria primea 50% din acumularile la bugetul de stat de la impozitul pe venit al agentilor economici din Chisinau si impozitele locale, care vin direct in bugetul primariei, dar care sunt mizere. Acum, cand Voronin, fiind f.”bun la inima”in prejma alegerilor, a anulat impozitul pe venit pentru a.2008, de unde sa vina bani in caznaua Primariei , doar in Chisinau sunt inregistrati majoritatea agentilor economici! Acizele si taxa pe TVA se duc direct in bugetul republican si guvernul are ce imparti. La inceputul anului au ridicat accizele la petrol si tot au un dificit de 1 miliard de lei, nu le agunge, doar au cheltuit banisori cu fraudarea alegerilor!
    Pe urma: DE CE, PRIN HOTARARE GUVERNULUI, AU SCOS TERMOCOMUL DIN SUBORDONAREA Primariei? Doar Termocomul presteza servicii numai si numai pentru locuitorii capitalei si au facot-o dupa ce la conducerea Primariei a venit D.Chirtoaca. Fostul primar a lasat datoria despre,care se face atata vorba! Raspuns: Ca mai apoi sa-l invinuiasca pe D. Chirtoaca, ca nu se pricepe in gestionarea capitalei.
    Pentru a rezolva aceasta problema cu Termocomul eu am o propunere: Sa se gaseasca finantare din afara si sa se purceada in a construi centrale termice de cartier, pentru 10-20 de blocuri. Sa nu se Cheltuiasca inzadar bani pentru a reinnoi retelele vechi! Sa faca retele noi de cartier. Cred, ca sunt mai usor de gestionat si nu vor da pana la 25-30 % pierderi, cum o fac retelele vechi de la adam si eva, si pe care le suportam noi locatarii, cei putini, care am mai ramas conectati la retelele termocomului, deoarece f. multi locatari si-au instalat incalzire autonoma. Trebue sa se ocupe cineva in primarie f.serios cu acest lucru. Atunci se v-a rezolva si problema santajului de catre Termocom si Guvern.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorii

Blog Stats

  • 4.059 hits

Feeds

RSS Ştiri UNIMEDIA

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.